Carbon Laser Therapie

BehandelingenEsthetische Ingrepen → Carbon Laser Therapie

Carbon laser peeling wordt ook wel een Hollywood peeling genoemd. Het is een diepe reiniging van de huid met veel voordelen die ook voor huidverjonging zorgt. Lasertechnologie wordt gecombineerd met een koolstofmasker en dit zorgt voor een grondige reiniging van de huid in de diepte. Rimpels, fijne lijntjes, vergrote poriën en littekens kunnen verminderen en vervagen. Doordat na enkele sessies de talgproductie vermindert is de behandeling ook geschikt voor een vette huid.

DE INGREEP

Eerst wordt er een zwart masker van carbon (koolstofdeeltjes) aangebracht op de huid. De pigmenten zullen tot diep in de poriën, lijntjes, oneffenheden en littekens dringen. Na enkele minuten is dit droog en zal de laserstraal de zwarte pigmenten "wegschieten". De koolstof wordt omgezet in warmte en verpulverd, dit proces is volledig pijnloos. De dode huidcellen, talg en andere onzuiverheden worden zo mee verwijderd van het gezicht. Deze diepe reiniging is bijna op geen enkele andere manier te realiseren. Na de behandeling heb je weer een strakke en zuivere huid met een gezonde glow. Het gezicht wordt gereinigd en een verzorgende creme of serum aangepast aan jouw huid wordt aangebracht. De huid kan een lichte roodheid vertonen die na enkele minuten verdwijnt. Er zijn geen korsten, geen irritatie en de huid vervelt niet. Deze behandeling duurt ongeveer een half uur.

Een combinatie met andere behandeling is mogelijk of een behandeling op maat kan samengesteld worden. Mogelijke combinaties zijn carbon laser therapie met microneedling, hydrafacial, injectables, etc.

WAT MAG U VERWACHTEN?

Naast de grondige reiniging met onmiddellijk effect zal de behandeling ook enkele lange termijn effecten hebben. De productie van talg wordt beter geregeld en overproductie neemt af. Dit heeft als gevolg minder last van grove poriën, zwarte puntjes of andere onzuiverheden. Daarnaast zal dit de productie van collageen en elastine stimuleren, dit zorgt voor een stevigere en elastischere huid.

Naast de diepe reiniging bekomen we dus ook verbetering en verjonging van de huid. Fijne lijnen en grove poriën vervagen, de huid wordt minder vettig en littekens na onder andere acné verminderen, comedonen (zwarte puntjes, mee-eters) en lichte pigmentvlekken nemen af.

De Carbon Laser therapy kan als losse behandeling eenmalig uitgevoerd worden, het effect van de grondige reiniging zie je onmiddellijk. De huidverbetering en het gunstig effect op littekens en pigmentvlekjes verkrijg je maximaal door enkele sessies na elkaar te plannen, dit met telkens (minstens) een week tussentijd.

Face Ahead maakt gebruik van de Q-Switch ND Yag Laser.

KEER TERUG NAAR HET OVERZICHT