Lipofilling

BehandelingenEsthetische Ingrepen → Lipofilling

Lipofilling, lipostructuur of vettransplantatie wordt dikwijls toegepast op het gezicht om diepe groeven of deukjes op te vullen. We voeren die uit op de plekken waar er weinig weefselbeweging is, gezien te veel beweging het vet sneller doet afbreken.

DE INGREEP

Onder lokale verdoving neemt de chirurg vet uit het donorgebied en zuivert het. Vervolgens injecteert hij de vetcellen in kleine gaatjes in de huid van het aangezicht op de plekken die meer volume nodig hebben. Dit gebeurt telkens in minieme hoeveelheden: in tientallen lijntjes transplantaten als tunnels onder uw huid. Op deze manier krijgen de vetcellen meteen maximaal contact met het omliggende weefsel zoals de huid, de spieren en het kraakbeen. Het zijn immers die weefsels die de getransplanteerde vetcellen zuurstof en voedingsstoffen geven om optimaal te groeien.

WAT MAG U VERWACHTEN?

De resultaten van een lipofilling op uw gezicht zijn meteen zichtbaar. Het behandelde gebied is meestal wat gezwollen na de ingreep en voelt wat gekneusd aan. Een koud kompres verlicht het ongemak. De zwelling en de blauwe kleur verdwijnen na enkele dagen. U kan tot dan met een degelijke concealer de verkleuring wegwerken zodat u snel uw sociale leven weer kan opnemen. Na uw ingreep komt u nog even bij ons langs voor een check-up. De definitieve resultaten zijn pas zichtbaar 3 maanden na de ingreep. Indien nodig kan de ingreep herhaald worden. Zodra de getransplanteerde vetcellen gegroeid zijn en zich vastgezet hebben op hun nieuwe plek, gedragen ze zich net zoals alle andere vetcellen in uw lichaam. Als u bijkomt, vermeerderen ze. Als u afvalt, verminderen ze.

KEER TERUG NAAR HET OVERZICHT