Facelift

BehandelingenEsthetische Ingrepen → Facelift

Een facelift is de standaardingreep om weefselverzakking aan te pakken en zodoende de huid te verstevigen en strakker te maken. De meer zichtbare tekenen van veroudering worden weggenomen door de diepe weefsels te herpositioneren en de losse huid van het gezicht en hals aan te spannen. Door deze huidverstrakking wordt de klok niet enkel teruggedraaid, maar vaak ook het tikken vertraagd.

U komt in aanmerking voor een facelift als u een gezond persoon bent, niet rookt en niet lijdt aan een medische aandoening die u genezingsproces in de weg staat. Deze ingreep kan perfect gecombineerd worden met andere ingrepen aan uw gezicht om uiterlijke ouderdomsverschijnselen tegen te gaan. Een facelift doet u er jonger uitzien maar het neemt uw eigenheid niet weg. U ziet er niet plots iemand anders uit. Integendeel, wanneer de facelift perfect gelukt is, merken de mensen rondom u op dat u er beter en goed uitgerust uitziet. Waarom dat zo is? Dat weten zij natuurlijk niet.

DE INGREEP

Een facelift wordt uitgevoerd onder narcose. U bent dus volledig in slaap en voelt niets van de ingreep. De operatie duurt 2 à 3 uur maar kan langer duren als er extra ingrepen gewenst zijn. Het is mogelijk dat u verbanden nodig hebt na uw operatie, dat beslist de chirurg. U blijft in elk geval in de recoveryruimte tot u klaar bent om naar huis te gaan of u overnacht bij Face Ahead.

WAT MAG U VERWACHTEN?

Het merendeel van de patiënten die een facelift laten doen, gaan na een tweetal weken terug aan het werk. Op dat moment zijn de meeste kneuzingen en verkleuringen namelijk verdwenen. Indien er ook andere ingrepen zoals vettransplantatie zijn gebeurd, kan dit de herstelperiode verlengen. In dat geval mag u gedurende twee weken niet sporten en geen zware inspanningen doen gedurende één maand. Wel is het goed om zoveel mogelijk rond te wandelen na uw ingreep.

Het duurt een drietal maanden vooraleer de zwelling verdwenen is en u de definitieve resultaten ziet. Sommige delen van uw huid blijven gespannen aanvoelen gedurende 6 tot 9 maanden. Na een jaar zouden alle littekentjes vervaagd moeten zijn.

Postoperatieve lymfedrainage kan nuttig zijn om het genezingsproces te bevorderen. Als dat voor jou van pas komt, stelt de chirurg dat zeker voor. Het is verder essentieel dat u zich laat opvolgen door uw chirurg om mogelijke complicaties tijdig te detecteren en behandelen. De kans is erg klein dat er complicaties zijn. U zal vooral kunnen genieten van uw nieuwe look!

KEER TERUG NAAR HET OVERZICHT