Botox

BehandelingenEsthetische Ingrepen → Botox

Botulinetoxine beter gekend als Botox is een van de meest gekende en populaire cosmetische ingrepen. Het is dan ook een veilige, snelle en efficiënte manier om lijnen in uw gezicht te vervagen. Botuline is ideaal om diverse issues aan te pakken: kraaienpootjes, fronslijnen, horizontale lijnen op uw voorhoofd, lijntjes rond de mond, langs de neus of op de nek. Deze injecties met botulinetoxine geven u een jeugdiger, frisser uiterlijk. Maar ook overdreven zweten, migraine en knarsetanden kan met Botuline behandeld worden.

  1. Rimpels — Lachen is gezond, dat spreekt voor zich. Maar het zorgt wel voor kraaienpootjes rond de ogen. Botulinetoxine verzacht deze lijntjes en doet fronslijnen tussen de wenkbrauwen of op het voorhoofd zelfs verdwijnen. Tijdens de ingreep plaatst de cosmetische arts injecties met kleine hoeveelheden spierverslappers in de spieren die gezichtsuitdrukkingen mogelijk maken. Dit gebeurt met een erg fijne naald zodat u amper iets voelt. De meest behandelde zones zijn: fronsrimpels (tussen de wenkbrauwen), voorhoofdrimpels, kraaienpootjes bij de ogen, wenkbrauwen (in de spier die de wenkbrauwen lift), rimpels naast de neus, mondhoeken, kin (zogenaamde heksenkin of putjes in de kin).
  2. Overdreven zweten — Spierontspanners worden niet enkel gebruikt om rimpels te vervagen, ze hebben ook medische voordelen. Zo passen onze artsen ze ook toe in oksels, op de handen of voeten om overdreven zweten tegen te gaan. Hyperhidrosis is erg oncomfortabel en leidt tot een gebrek aan zelfvertrouwen. Behandelingen met Botulinetoxine leveren vaak goede resultaten en zijn dus een hele verlichting voor de patiënten.
  3. Migraine — Botulinetoxine verlicht in veel gevallen ook chronische migraine. In dit geval injecteren onze artsen Botuline rond de zenuwvezels die de hoofdpijn (mede)veroorzaken. Dankzij injecties in de zenuwuiteinden wordt de afgifte van chemische stoffen die tot pijn kan leiden, geblokkeerd. De bedoeling daarvan is om te verhinderen dat de hersenen pijnsignalen doorkrijgen. Botuline voorkomt dus migraineaanvallen, al heeft het wel tijd nodig om te werken. Vaak zijn 2 of 3 behandelingen nodig.
  4. Knarsetanden — Bruxisme, knarsetanden of tandenknarsen, het betekent dat u onbewust uw tanden tegen elkaar knelt of schuurt. Dit heeft dikwijls fysieke pijn en tandproblemen tot gevolg. Chronisch tandenknarsen leidt tevens tot hoofdpijn, oorpijn, migraine en pijn aan het gezicht. Tandproblemen veroorzaakt door knarsetanden zijn bijvoorbeeld: verlies van tandglazuur, verhoogde gevoeligheid aan de tanden, afslijten of afbreken van de tanden. Hypertrofie (overmatige groei) van de kauwspier kan dan weer leiden tot een erg hoekige kaak. Behandelingen met Botuline verlichten de last aan de kaak, de hoofdpijn en andere onaangename gevolgen van Bruxisme. Het verzacht tevens ook de kaak qua aanzicht.
KEER TERUG NAAR HET OVERZICHT